В събота вечер, Ботев пристига на стадион "Георги Аспарухов" за гостуването си на Левски с 16 поредни загуби.

В тези мачове Левски е повече от убедителен с голова разлика от 54:7. Последното поражение на "сините" от Ботев у дома датира от вече далечната 1997-ма година.

Мачовете между двата тима този сезон са доста слаборезултатни, а два от трите гола в тях отбеляза Георги Костадинов. Дали отново той ще се окаже жокерът за "сините", ако е на линия за срещата, ще разберем след 20.00 часа.

Двубоят е в събота, 9 април, от 20.00 часа и ще може да бъде проследен в Gong.bg, на Gong Play, в ефира на Diema Sport, както и по Дарик радио.

От състава на Левски наказани са Мехди Бурабия и Мигел Бедоя, под въпрос остава Костадинов.

Трима се завръщат за Левски срещу Ботев

Джереми де Ноойер и Александър Александров са на линия, възстановен е и Джъстин Менголо.

„Ако постоянно някой ти говори зад гърба, и се говори, говори, сигурно и при вас ще има напрежение. В никакъв случай не е паднало напълно, но е в рамки. И Де Ноойер, и Александров, и Менголо взеха участие в последните тренировки. Но ще преценим дали могат да участват в мача с Ботев“, каза наставникът на "сините" Стойчо Стоев. „С Бурабия така се случи. Наистина не можем да го използваме ефективно. Няма притеснение. Изправяме се срещу отбор със стойности. Със сигурност ще се опитат да ни изненадат. Те са един добре тактически подготвен отбор, нищо, че резултатите им не са внушителни. Когато има повече хора на стадиона, е по-добре. Настроението е по-различно. Мачът минава по различен сценарии. Когато няма хора на стадиона се губи това, за което е предназначена играта“, добави Стоев.

„Един мач дали си у дома, или гостуваш зависи от това как играеш. Ако играеш добре, няма значение къде си“.

За Ботев може да се върне Радослав Терзиев, изтърпял наказание, но при "канарчетата" повечето проблеми идват от новите договори на футболистите, като някои основни играчи ще напуснат, тъй като няма да подновят контрактите си, а респективно няма да се появяват и на терена до края на сезона.

Ботев Пловдив отпътува за София с група от 18 футболисти