Бившият президент на Левски Томас Лафчис взе отношение по темата с Литекс и изваждането на отбора от А група. Според бившия футболен бос, решението на Дисциплинарната комисия към БФС е „престъпление“ за българския футбол.

„Изключително неприятна история е това, което се случи на „Герена“. Футболът е само спорт и такъв трябва да остане, за мен са намесени и други фактори, които за мен са непонятни. Аз лично смятам и се надявам това да не е окончателно. Това е едно престъпление за българския футбол, като имаме предвид и другите два тима, които бяха извадени лятото. Това са неща, които рефлектират върху целия футбол“, коментира Томас Лафчис в ефира на Diema Sport.

„Надявам се поне тук да има някакви нормални решения, защото не е нормално да съществува българския футбол без толкова водещи отбори. Утре ще се случи случи с Левски, Лудогорец и Ботев. Явно се търсят поводи за някакъв реваншизъм“, продължи той.

Не можем да се класираме на никакъв форум вече 20 години, никакви подрастващи футболист, непрекъснато сме овъргаляни с някакви уредени мачове. Не знам докъде трябва да се стигне. Тези хора трябва да имат грам съзнание да свикат Изпълком и да си подадат оставката.