Замислете се, колко пъти ви се е случвало да видите как от наглед напълно рутинна футболна ситуация се получава тежка контузия? Точно това сполетя неизменният титуляр в защитата на Локомотив Крум Стоянов на 27 септември миналата година. Последствията бяха изваждане на лакът и близо месец извън терена. Но откакто се завърна в игра, 24-годишният футболист е пропуснал само един мач на „смърфовете” – и то заради наказание.

На прага на следващия двубой в Пловдив срещу съперника, срещу който се контузи – Славия, защитникът е скромен в желанията си: ”Всичко да е наред, след мача трите точки.“

Две битки, едно неизвестно

Видно е, и че смърфовете заиграха по-различно след идването на новия треньор Илиан Илиев. Вече няма съмнения, че клубът ще бъде въвлечен в битката за оцеляване. А като обещание за финална позиция на Локомотив Крум Стоянов даде интересна заявка.

„Естествено, ще дадем всичко от себе си, за да завършим пред градския съперник Ботев.“

Има един човек, който е най-силната опора за нашия събеседник. Вуйчо му Пламен Крумов, бившият капитан на бургаския Черноморец, който първо е съотборник на Стоянов в редиците на „акулите”, а в момента не пропуска нито секунда от развитието на футболиста на Локомотив, а и на брата на Крум – Даниел, който носи екипа на хита в Б група Поморие.

Кариерата на Крум Стоянов изглежда дълга на фона на 24-те му години. Беше част от тима на Поморие, който достигна до финала в турнира за Купата на България, после проби в Черноморец при Димитър Димитров, премина през Славия и на този етап е на последната засега спирка във футболното му пътешествие. Но той не забравя, че без подкрепата на вуйчо си можеше да е много далече от днешното си равнище.

Лятото може да донесе още една промяна в кариерата на левия защитник. Остава му съвсем малко време от действащия контракт със смърфовете, но ако му се наложи да тръгне в нова посока – и тя да е извън България, неговият вуйчо няма съмнение коя е подходящата страна.


Срещата между Локомотив Пловдив и Славия от 28-я кръг на А група, е днес и е с начален час 20.00. Може да бъде проследена в сайта Gong.bg, в Gong Play, в ефира на Diema sport 2, както и на честотите на Дарик радио.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS