Основният защитник на Локомотив Пловдив Кирил Котев сподели впечатленията си за предстоящото дерби с Ботев. Двата тима се срещат на "Лаута" в събота от 20:00 часа, а бранителят сподели специално пред Diema Sport какво е усещането преди него.  

"Целият град вече 2-3 дни се е настроил за битката. Усещането наистина е по-различно, отколкото в другите мачове. Но и в този мач се дават три точки, но не трябва да се пренавиваме и да се напрягаме. Аз досега нямам загуба в дербито и искам да продължи така." 

"Случвало се е в много мачове да излизаме уморени от многото мачове и да не се чувстваме много добре. Но като излезеш и чуеш феновете, това ти дава криле и направо се възраждаш. Много пъти се е случвало от самото начало да се раздаваме заради феновете", сподели Котев пред Diema Sport. 

Той говори и за това, с кого от Ботев поддържа добри отношения, както и с кого от собствения си тим. С Йордан Христов от противника изпитват взаимно уважение, а с Александър Тунчев от собствения тим са приятели. 

"Ние сме приятели с Йордан Христов, няма какво да го коментирм като качества. Той е много опасен футболист и трява да внимаваме за него. Израснали сме заедно с Тунчев, кумове сме. Постоянно сме заедно и имаме много добра комуникация, както на терена, така и извън него", сподели Котев.