Старши треньорът на Ботев Николай Костов разкритикува защитата на своя тим при загубата с 0:3 от Левски на „Георги Аспарухов“. Според специалиста, отбраната на „канарчетата“ е допуснала прекалено „елементарни“ голове.

„Загубихме, защото Левски си вкара положенията. Първият гол повлия много психологически, защото започнахме добре. Вторият гол ни пречупи. Резултата не отговаря на играта, но не искам да оправдавам моите футболисти. Получи се открит мач, за което поздравявам футболистите и на двата отбора“, коментира Костов.

„Мисля, че днес по-слабата ни част беше на защитата, по точно на защитниците в защитата. Головете бяха доста елементарни. Не сме допускали толкова леки голове до този момент.

Тепърва ще анализираме. Ние търсим себе си. Пробваме различни начини, срещу различни отбори. Ботев ще намери себе си. Представихме се доста добре. Не дойдохме да се затворим, напротив - искахме да вкараме“, продължи той.

Николай Костов коментира и поведението на „сините“ фенове, които скандираха нецензурни реплики по адрес на Ботев

„Не мога да повярвам, това е състезание, в което участват малки деца и жени. Това трябва да се вземе под внимание. Има си тартори в агитката, които трябва да са по-отговорни. Има си органи, които трябва да обърнат внимание на това“, коментира наставникът на гостите.

„Разбира се, че правим планове за селекцията. Няма как да не мислим за бъдещето“, каза още Николай Костов.