Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Костов заяви, че тежката загуба от Черно море с 0:3 се дължи на груби индивидуални грешки.

"Нашите играчи загубиха увереност от резултатите в последните мачове. Нямаме самочувствие. Игрово видяхте, че не отстъпваме на Черно море. Загубихме от индивидуални действия. Колективно много добре се спрвихме. Грубите грешки повлияха на резултата. Човек, ако види резултата ще си помисли, че са ни надиграли тотално, а това не бе така“, коментира Костов.

Специалистът сподели още, че в момента клубът работи върху селекцията на тима и през новия сезон Ботев ще разполага с тотално обновен състав.

„Разбира се, че и този мач ще бъде анализиран. Това е едно от най-тежките ни поражения през сезона. Ще бъдат анализирани индивидуалните грешки. Аз имам задача в този клуб и съм я изпълнил доста рано. Бяхме на две точки от изпадане и беше много тежко. Тая задача съм си я изпълнил. Имах още една задача -да давам шанс на младите. Това до голяма степен съм го изпълнил също. Сега трябва да анализираме играчите. Не можем да нямаме селекция. Ботев ще има изцяло нов отбор през новия сезон“, каза още наставникът на „жълто-черните“.