Нападателят на Лудогорец Мартин Камбуров за пореден път заслужи наградата за Играч на мача. Този път това стана в битката с Лудогорец, в която се отчете със страхотно първо попадение в мрежата на разградчани. Тимът му победи с 2:1 и отложи празника по коронясването на "орлите" с титлата, но според тарана, те са сигурен шампион. 

"Изстрадана и сладка победа над Лудогорец. Всички момчета заслужават награда, публиката направи празник. За наша радост успяхме да спечелим, но Лудогорец ще е сигурен шампион", сподели Камбуров пред Diema Sport. 

Той сподели как според него се е стигнало до този успех, както и какво смята, че ще се случи в битката за Европа в мачовете до края на сезона в българския футбол. Ако завършат четвърти, "железничарите" може да играят в Лига Европа. 

"Ще се опитаме да играем за победа, както и в оставащите четири мача. Видяхте преди 3-4 кръга къде бяхме, ако имаме възможност, няма да откажем това четвърто място."

"Догодина, ако трябва да бъдем честни, с тези футболисти трябва да гледаме по-нагоре. Това го каза и треньорът. От финансовото спокойствие от господин Крушарски, надявам се да тръгнем и по-нагоре." 

"Досега през сезона нямах гол от фаул, за моя радост сега успях. Не е толкова важно, че вкарах гол, а че победихме и играхме добре срещу най-стойностния отбор. Локомотив е единственият отбор, победил Лудогорец, та дори два пъти." 

"Ако оставиш Лудогорец да играе и разиграва, нямаш шанс. При такава преса и интензивна игра е нормално да се изморим. Отстъпихме им инициативата, но имахме два гола аванс и малко инстинктивно се пробрахме назад, но победихме", завърши Камбуров.