Локомотив Пловдив отложи шампионските тържества в Лудогорец, след като постигна победа с 2:1 при домакинството си от 32-ия кръг на А група. Воденият от Илиан Илиев отбор изигра много разумно мача и успя да се възползва от две от ситуациите, които бяха създадени пред вратата на Владислав Стоянов. Мартин Камбуров бе точен в 25-та минута от фаул, а вторият гол за Локомотив реализира Емил Гъргоров в 34-та минута. Почетното попадение за разградчани отбеляза Вандерсон в първата минута на добавеното време на срещата. Лудогорец завърши мача с човек по-малко, след като Джонатан Кафу бе изгонен с втори жълт картон за симулация в 32-та минута.

Лудогорец започна активно мача и в 7-та минута Светослав Дяков пусна отличен извеждащ пас към Кешеру, който стреля, но Александър Витанов спаси.

Светослав Дяков извърши нарушение срещу Пауло Серджо в 24-та мунута, след което топката попадна в Дани Кики, който изпрати кълбото във вратата на Владислав Стоянов, но съдията Драгомир Драганов вече бе маркирал нарушението. Светослав Дяков получи жълт картон за реплика към арбитъра.

Локомотив поведе в 25-та минута. Мартин Камбуров стреля от фаул, топката се удари в гърба на Иван Иванов, което бе достатъчно, за да излъже вратаря Владислав Стоянов и да влети в мрежата му.

Лудогорец можеше да изравни резултата в 30-та минута, когато Кишада премина през Котев, след което подаде към Кешеру, а той бе изведен сам срещу Витанов, но стреля над напречната греда в аут.

Джонатан Кафу бе изгонен с втори жълт картон в 32-та минута. Бразилецът излезе сам срещу Александър Витанов, след което бразилецът пусна топката покрай вратаря на Локомотив и се строполи в наказателното поле на домакините. Съдията Драгомир Драганов прецени, че Кафу е симулирал в ситуацията и го изгони за втори жълт картон.

Локомотив Пловдив отбеляза втори гол в 34-та минута, когато Пауло Серджо премина през двама играчи на Лудогорец и нахлу в наказателното поле, след което се опита да намери Мартин Камбуров, но Светослав Дяков изби топката с глава, но не достатъчно добре, защото я изпрати в Емил Гъргоров, който я овладя на гърди и с премерен удар вкара в долния десен ъгъл за 2:0.

Кирил Котев се сблъска с Георги Терзиев в 39-та минута в единоборство за една висока топка. Главата на Котев бе превързана и той доигра първото полувреме, но в началото на второто бе сменен от Александър Тунчев.

Лудогорец разви добра атака в 61-та минута, когато Йордан Минев центрира в наказателното поле на Локомотив, след което Кешеру стреля с глава, но топката срещна напречната греда.

Камбуров бе близо до това да отбележи своя втори гол в мача в 65-та минута. Крум Стоянов центрира в наказателното поле на Лудогорец, където Мартин Камбуров овладя по перфектен начин топката, обърна се и стреля от въздуха, но Владислав Стоянов плонжира и спаси.

В края на мача Емил Гъргоров, Мартин Камбуров и Дани Кики направиха сериозни пропуски и пропуснаха да направят победата на Локомотив по-убедителна.

За сметка на това Лудогорец отбеляза почетен гол в първата минута на добавеното време на срещата. След дълъг диагонален пас Иван Иванов не успя да избие добре топката с глава и я изпрати в краката на Вандерсон. Бразилецът с премерен удар вкара топката във вратата на Александър Витанов

Владислав Стоянов направи ново невероятно спасяване в заключителните секунди на мача, когато отрази нов удар на Дани Кики.

Локомотив Пловдив по този начин сложи край на серията на Лудогорец от мачове без загуба.

Лудогорец е лидер в класирането с 64 точки и продължава да се нуждае от една точка в оставащите мачове до края на сезона, за да си осигури спечелването на пета шампионска титла в А група. Локомотив Пловдив е пети с 37 точки.