След 6-годишно отсъствие от България, Иван Иванов осъществи един от най-неочакваните трансфери в съвременната история на „А група”. Защитникът се завърна на родна земя, където ще облече екипа на един от бившите си клубове – Локомотив Пловдив. 

Преминал през върховете и спадовете както на професията, така и на живота, Иванов със зрял поглед гледа към своето футболно приключение до момента. Започвайки от връщането на едно познато място. 

"Достигнал съм ниво, което наистина е неприятно за един спортист. Две години не съм играл, а бях близо дори до по-сериозен трансфер. Случи се тази нелепа контузия и до много грешни решения от моя страна. Самото възстановяване не протече така, както трябва", сподели Иван Иванов в предаването "А група токшоу" по Diema Sport и продължи: "Дойде момент, в който реших, че трябва да се върна там, където започна всичко." 

Първият допир на Иванов с чужбина е от 2010 година. Тогава българинът премина в руския Алания, където се задържа година преди да осъществи трансфер в сръбския Партизан Белград.  

"Руското първенство беше най-силно, от тези, в които съм играл. Отборът, в който играх не беше от нужната класа. След това беше Базел. Сръбското и българското първенство са на едно ниво според мен", каза Иван Иванов и добави:

"Най-силният ми период беше Шампионската лига с Базел. Двете ми години с Партизан също бяха силни и там имах по-силна връзка с града и феновете и там в личен план бях най-щастлив. В професионален план, разбира се, престоят ми в Базел беше наистина страхотен." 

През 2013 година Иванов официално е награден и за Футболист на годината в България. И когато изглежда така сякаш мечтаният трансфер в Англия или Германия е само въпрос на време, поредица от травми преобръщат съдбата на талантливия бранител.  

"Малко съжалявам, но това е животът", сподели Иванов. 

Преди обаче да се върне към корените си, Иванов опита късмета си и зад Океана. В Съединените щати обаче едно нещо не достига на българина, за да подпише договор с американския Ню Йорк Сити. 

"Физическата подготовка не ми помогна да остана в Ню Йорк Сити. Бях изостанал. Темпото там е много високо. По-динамично е отколкото в европейския футбол. Американските футболисти са много атлетични. Не се адаптирах. Играе се на изключително темпо и скорост, а аз не съм играл две години", искрен бе защитникът. 

И докато феновете на Локомотив ликуват поредния звезден трансфер на своя тим, Иванов не крие чувствата си, но не отхвърля и възможността отново в бъдеще да тества късмета си зад граница. 

"Чувствам се добре на познато място, на което мисля, че мисля, че съм оставил хубава следа. Обичам отбора и се надявам феновете да са доволни от моето връщане. надявам се да постигнем добри резултати до края на първенството и следващата година", коментира още Иван Иванов и добави: 

"Имаме си споразумение и клаузи, но е най-важното да започна да играя. Във футбола нещата се променят толкова бързо, ще видим какво ще стане." 

Цялото интервю с Иван Иванов ще можете да видите в предаването "Преди кръга в А група" по Diema Sport в петък от 19 часа