Наставникът на Локомотив Пловдив Илиан Илиев беше много доволен от победата над градския съперник Ботев в първото му дерби на града като треньор. Успехът дойде след пълен обрат и специалистът похвали момчетата си за характера и показания дух. 

"Много е важно да победиш в дербито, мачовете са изключително оспорвани, независимо от състоянието на противниците. Качеството сега не беше много голямо, дъжд валя, ние бяхме пренавити. Ролята на фаворит ни изигра лоша шега. Хората искаха да вкараме повече голове и затова доста хора прегоряха", сподели Илиев пред Diema Sport 2. 

"Затова беше хубаво, че на почивката ги успокоихме, те се върнаха в мача и показаха характер. Надявам се феновете да са останали доволни от раздаването на играчите. Важното е, че спечелихме, защото ако не бяхме сторили, никой нямаше да забележи." 

"Много трудно се случва понякога на почивката да се промениш като нагласа, но стана. Преди почивката не играхме в нашия стил. След втория гол играхме, както искахме. Не допуснахме и опасности пред нашата врата. Победата в дербито е важна", сподели още Илиев.

Накрая той сподели още, че е доволен от успеха и заради това, че феновете на тима ще могат да се радват за успеха над градския съперник, както и коментира състоянието на пострадалия Пламен Крумов. 

"Видях хора на възраст, които са доста развълнувани и явно този ма е доста важен за хората тук. Първо са важни трите точки, второто е, че са над градския съперник. А и хората до другия мач ще са доволни." 

"Докторът каза, че може би Пламен Крумов има комоцио след сблъсъка, но е добре", завърши Илиев.