Наставникът на Берое Петър Хубчев коментира ситуацията около Жуниор Мапуку през седмицата. За нападателя се говореше, че е правил различни номера с цел да си уреди трансфер в Испания. 

"Ситуацията с Мапуку е само слухове, 100% са само слухове. Хората в Берое и малко около него знаят каква е ситуацията. Аз няма да коментирам такъв човек", заяви Хубчев пред Diema Sport. 

Специалистът сподели и мнението си за двубоя с Ботев, който тимът му не можа да спечели, въпреки че имаше изгодни ситуации за това. Дербито на Тракия завърши при нулево равенство. Според него, заралии са започнали доста притеснени, но после са показали желание за успех. 

"Малко притеснени започнахме двубоя, може би на база всички събития през седмицата. Но с течение на мача показахме огромно желание за победа. Много искам да го виждам това и този мач е показателен." 

"Когато противникът стои добре групиран отзад, няма как да не се получат контри срещу нас. Имаше ги, но Макенджиев се справи блестящо. Най-важното е, че имаше желание. Много приятно време за футбол. Да, тежък терен, тежко за момчетата, но това не попречи на заряда на мача", сподели Хубчев. 

Той говори и за отношенията си с феновете, като според него те заслужават единствено преклонение за обичта си. 

"Много неща се изговориха през седмицата за фенове, отбор, за кого ли не. Аз съм един от малкото щастливци да имам такава публика зад гърба си. Отначало тези хора бяха малко резервирани, но като видяха, че работим със сърце, ни подкрепят." 

"На 95% от тези хора трябва да им се сваля шапка, подкрепят отбора докрай. Скандиранията и освиркванията са неща от футбола. Опитът ми за разговор с тях миналата седмица беше, за да защитя две от момчетата", сподели още Хубчев. 

По-късно на пресконференцията след срещата наставникът на „зелено-белите“ говори и за селекцията на тима. По думите му Берое още търси нападател и футболисти на други два поста, но дотук хората, с които преговаря имат твърде високи финансови изисквания.

„Да, мислим за опции в атака и то много. Не само в атака, но и на още два поста търсим футболисти. Трябва обаче да ви кажа нещо, което сигурно вие сте го чували поне шест пъти от мен – търсим такива футболисти, които са съгласни да дойдат на нашите условия. Каквито и басни и приказки и небивалици да се пишат за заплатите в Берое. Имахме срещи през седмицата с няколко такива футболисти, но сме много далеч. В тази връзка и след тези разговори аз за себе си останах напълно удовлетворен, че точно с тези момчета сме постигнали тези неща. Точно тези момчета са се съгласили да дойдат да играят за града, за клуба, за Берое, за нас, за тях си и сме направили нещо, колкото и малко да е то. Със сигурност сме направили грешки и то много, но вината си е изцяло наша или айде моя. Но през седмицата като че ли се убедихме, че тези резултати имат още по-голяма стойност.“