Вратарят на Славия Георги Петков говори пред Гонг преди мача между „белите“ и Лудогорец. На този етап не е ясно дали ветеранът ще играе срещу шампионите или отново Иван Колев ще разчита на Марио Кирев, който в последно време е налаган от треньорите на тима.

„Треньорът ще прецени дали да съм титуляр. Аз съм готов винаги, когато се наложи да играя. Треньорът има задачата да прецени кой да играе в този мач. Не е тайна, че Лудогорец събра доста добри футболисти. Имаха някои спадове в играта. Надявам се и в събота да е така, а след това да се оправят. Определено това е добър отбор, но смятам, че имаме нашите шансове. Аз предпочитам мачът да беше в Разград, защото там вече направихме два равни мача. На „Славия“ играем по-трудно. Може би е така, защото повечето отбори се затварят на нашия стадион и на нас ни е по-трудно. Не вярвам обаче Лудогорец да го направи и смятам, че ще стане интересен двубой“, сподели Георги Петков.

„Омръзна ми да коментирам финансовата тема. Преди десетина дни отново говорих за това. В Славия никога не е имало проблеми за пари. Има някакво забавяне, но всичко, което е обещано винаги се изплаща“, обяви капитанът на софийския тим. „Никой не ни е поставял конкретни цели в първенството. Трудно е да сме в челото на класирането, защото ако изключим мен и Коце Дяков, Славия е най-младият отбор в А група. Гледаме да подобряваме играта, да побеждаваме пък каквото стане“, допълни капитанът на софийския тим.

„Хората са казали, че всяко начало има и своя край. Ще изпълня моя договор, който е до лятото, а след това ще видим. После ще преценим с президента, ние сме коментирали някои неща относно моето бъдеще. Що се отнася до Марио Кирев, той е добър вратар с качества. Няма как да си подписал с Ювентус и това да е случайно. Правим всичко възможно, за да му помогнем и отново да успее да излезе в чужбина. Определено има качества, които развива“, заяви още Петков пред Гонг.

„Подготвям се за момента, в който ще спра с футбола. Има още пет-шест месеца, а след това отново ще ставам сутрин, за да ходя на тренировка, но вече няма да е като професионален футболист. Ще се занимавам с друго, което отново ще е свързано с футбола. Ще е свързано със Славия. Аз дадох обещание на г-н Стефанов, че като се прибера от Кипър ще се върна в Славия.

На въпрос дали в Славия биха приели премии от Левски за мача с Лудогорец, Петков отговори по следния начин: „Още не съм станал треньор или директор, за да отговарям на такива въпроси. Има хора в клуба, които отговарят за финансовите въпроси. Ако те приемат пари от Левски, ние няма да ги върнем“.