Георги Иванов - Гонзо ще подпише като треньор на Черно море в понеделник, научи varnautre.bg. Специалистът приключи взаимоотношенията си с Левски и вече ще може да се обвърже с контракт с варненци. Така Гонзо ще изведе отбора за първа тренировка на 22 юни (сряда), като малко преди нея ще даде и първата си официална пресконференция като наставник на "моряците".

В понеделник и вторник футболистите ще минат задължителните медицински прегледи в спортния диспансер, а ден по-късно ще е и първата официална тренировка от лятната подготовка за новия сезон.

До този момент с Черно море подписаха нападателят Георги Андонов, младежкият национал Георги Радев, Александър Цветков, стражът Емил Михайлов, Иван Коконов и Николай Минков. Преди седмица на "Тича" пристигна и бразилецът Пауло Енрике Суарес Перейра, който ще изкара пробен период при варненци. В момента левият бранител тренира индивидуално, тъй като от доста време е без отбор.

До първи юли отборът ще се подготвя във Варна, а на втори е първата контрола на "моряците" с тима на Несебър. Почти сигурно двубоят ще се играе в морската столица. От 3-и до 16 юли Черно море ще е на лагер в Банско. На 7-и "зелено-белите" играят с Левски в Правец, а на 10-и срещат Пирин Разлог в Банско или в Разлог. На 13-и варненци се изправя срещу Пирин (Благоевград) в Банско.

На 16-и по път за Варна “моряците” ще премерят сили с Оборище, а последният спаринг ще е срещу Балчик във Варна от 18 часа. Преди тази среща ще бъде и официалното представяне на отбора за сезон 2016/2017 година.