Левски в лицето на изпълнителния директор по спортно-техническите въпроси и старши треньор Георги Иванов, директора на ДЮШ Даниел Боримиров и изпълнителния директор по финансовите въпроси Константин Баждеков се срещнаха с представители на Дисциплинарната комисия при БФС. Там се обсъдиха наказанията на клуба, като за момента не е ясно до какви решения са стигнали страните.

"Имахме доста градивен разговор, в който ние казахме това, което имаме. Те също изказаха претенциите си към Левски. Смятам, че и клубът, и футболния съюз трябва да направят така, че да няма такива интриги и скандали занапред. Ние изразихме претенциите си към ДК и Футболния съюз. Ние искаме като клуб всичко да е принципно и по правилниците, а не да се мери с друг аршин. Който не работи, той не бърка. Нормално е и комисията да бърка. Аз им казах, че след мача с Ботев имаше още 2-3 наказания към други футболисти и отбори, но остана привкус на нещо гнило, че наказват само мен, а отлагат заседанието за другите. Мисля, че нещата са изчистени и оттук нататък ще вървим напред. Трябва да има честност и прозрачност в отношенията между клубове, президенти и футболния съюз. Тази злоба и агресия, която виждаме в обществото ни трябва да намалее и да се уважаваме един друг. Ако ме бяха наказали още във вторник, щях да приема и дори да не го коментирам, но когато се събраха само за мен ми остана лош привкус и съмнения за нещо задкулисно", каза Гонзо, като продължи и за расистките скандирания по стадионите:

"Делегатите описват звуците само на мачове на Левски, а аз съм ги чувал и на други стадиони. Когато се работи по правилници никой няма да има претенции, а и феновете като знаят, че докарват такива глоби на клубовете си, няма да си позволяват такива волности. Ние предложихме представители на феновете да работят с футболния съюз и да контролират процеса на футболното хулиганство. 2014 година за Левски струваше 128 хиляди лева от глоби. Ще обжалваме наказанието за расизъм. Глобите ни ще се удържат от телевизионните права и няма да ги плащаме сега, но така и така ще ги плати. На 15 имаме среща с Херо и той ще каже решението си".

Иванов призна, че клубът е в много сериозна финансова криза и има вероятно голяма част от футболистите да напуснат през зимната пауза.

"Собственикът трябва да се разплати, за да запазим отбора си, а не януари да търсим 20 нови футболисти. Не можем да се сърдим на никого, ако си тръгне, особено на чужденците. Те, освен да се развиват са и в България и за пари. Разчитам на тяхното достойнство и това, че са запалени по идеята Левски. Аз мога да гарантирам за играчите само, когато сме заедно, но когато излязат в почивка нещата са само на тяхното самосъзнание", каза Гонзо по повод трудната финансова ситуация в клуба", допълни Иванов.