Левски посреща Лудогорец в дербито от 30-ия кръг на А група. Мачът ще бъде белязан и с официалното откриване на сектор А на стадион „Георги Аспарухов“. Непобедени на свой терен, „сините“ посрещат лидера, който в последните си шест визити в първенството има само победи и допусна един единствен гол, така че определено ще излезе със самочувствие. Освен това Лудогорец ще преследва 13 поредна победа в шампионата, с което да изравни и най-доброто си постижение до този момент.

Срещата между Левски и Лудогорец е в събота, 23 април, от 20.00 часа и ще може да бъде проследена в сайта Gong.bg, на Gong Play, по Diema Sport и на честотите на Дарик радио. 

Три години след взривяването на Сектор А стадион „Георги Аспарухов“ отново има своята централна трибуна. Събарянето на стария сектор стана на 3 февруари 2013, а първата копка за построяването на новия бе на 5 юли същата година. След много перипетии, включително и спиране на строежа за известно време, Левски посреща Лудогорец, в мач, в който официално ще бъде открита официалната трибуна на „Герена“. Движещата сила по осъществяването на проекта бе Иво Тонев, който обяви, че изграждането на стадиона до момента струва 11,5 милиона лева.

Двубоят между първия и втория в класирането на практика няма да се отрази на подреждането им, но се очаква с огромен интерес от феновете на сините, които вече купиха над 12 000 билета.

Станислав Тодоров получи наряд за дербито на 30-ия кръг на А група между отборите на Левски и Лудогорец. Последният мач, който Тодоров свири в първенството бе отново на Левски при домакинството на Берое, което сините спечелиха с 1:0. Шуменският арбитър ще изравни рекорда за най-много наряди за срещи на „сините”. Той ще свири за 35-и път на Левски, а по този начин се изравнява с лидера по този показател - Петър Джонев.

Единствено Анисе не пътува с Лудогорец, тъй като все още се възстановява от контузия. С втория отбор останаха Александър Василев и Цветомир Чунчуков. Това означава, че със сигурност Венци Керчев ще е младият футболист, който ще започне титуляр срещу Левски.

Групата на „сините“: Боян Йоргачевич, Александър Любенов, Сърджан Лукин, Александър Александров, Сашо Александров, Максимилиан Карнер, Галин Ташев, Веселин Минев, Роман Прохазка, Мики Орачев, Георги Костадинов, Джереми Де Ноойер, Франсис Нар, Джъстин Менголо, Мигел Бедоя, Божидар Краев, Борислав Цонев, Венцислав Христов, Бабатунде Адениджи.

Групата на Лудогорец: вратари: Владислав Стоянов и Георги Аргилашки; защитници: Козмин Моци, Георги Терзиев, Венцислав Керчев, Натаниел, Йордан Минев, Сисиньо, Витиня, Браян Ангуло; полузащитници: Светослав Дяков, Лукас Саша, Андрей Препелица, Върджил Мисиджан, Джонатан Кафу, Вандерсон, Джоди Лукоки, Марселиньо; нападатели: Клаудиу Кешеру, Кишада