Нямаше как финансовите и организационните проблеми от зимната подготовка на ЦСКА да не рефлектират и върху представянето на състава в А група. Повече от 40 дни прекараха "червените" на лагер в южната ни съседка Турция, но сякаш това се оказа не чак толкова добре обмислен избор. 

Оставаха три кръга до края на редовния сезон в А група, преди разделянето на две шестици, а червените загубиха първия си мач от Локомотив София с 0:2. 

В следващия кръг "червените" отново не успяха да се разпишат и допуснаха първо поражение в заснежената София от Берое от 1990 г. насам. А за да бъдат феновете още по-разочаровани, Стефан Николич изпусна дузпа. 

След това дойде и треньорска рокада. Стойчо Младенов си тръгна, а на негово място дойде Галин Иванов. И това не помогна - до края на месец април серията набъбна на 8 поредни мача без отбелязан гол. Със сигурност феновете мечтаеха за изминалата 2014-та година, когато армейците отбелязаха над 30 попадения.

Месец март не бе от щастливите и за синята част на столицата. Левски все още не бе гарантирал мястото си в топ 6 на страната, а макар след зимната пауза Левски да разгроми Хасково с 8:0 – по-важният мач бе срещу Лудогорец в А група. 

Междувременно "сините" отново се изправиха срещу хасковлии, но в турнира за купата на България и изобщо не убедиха с играта си. Столичани продължиха напред благодарение на трите си гола от първия мач.

Левски свърши своето срещу Марек и взе трите точки, но отборът зависеше от изхода на последния мач в редовния сезон 2014/15. Това бе битката на Ботев Пловдив и ЦСКА. 

"Канарчетата" се нуждаеха от успех, за да заличат пасива си от две точки срещу сините, които понастоящем се намираха на шестата позиция, гарантираща място в горната половина на таблицата.