Гол от дузпа в добавеното време на мача донесе победата за Славия срещу Монтана в мач от междинния 18-и кръг в А група. Двата тима вървяха към нулево равенство преди в продължението съдията Стефан Апостолов да отсъди дузпа за спорно съприкосновение между Антон Карачанаков и Христофор Хубчев. Самият Карачанаков реализира 11-метровия удар и така осигури трите точки за своя отбор.

Двата отбора изиграха равностоен мач в столичния квартал "Овча купел" като домакините бяха по-активният отбор през по-голямата част от двубоя. В последните минути обаче Монтана бе отборът, който сякаш повече търсеше успеха. И когато двата тима изглеждаха примирени с хикса, "белите" стигнаха до дузпата, която осигури трите точки.

Първата опасност в двубоя бе за Славия. В 11-ата минута Ивайло Димитров засече с глава центриране от корнер, но Йордан Тодоров спаси топката пред голлинията.

"Белите" получиха и неприятна новина малко след това, тъй като Диего Фераресо получи травма и бе принудително заменен от Мартин Дечев. До края на полувремето нямаше сериозни възможности за гол освен няколко слаби удара към вратата на Монтана.

В 58-ата минута Иван Минчев стреля коварно извън наказателното поле, но Георги Петков се справи със ситуацията.

В последните 15 минути гостите погледнаха по-често към вратата на Петков, който обаче отрази по брилянтен начин удар от фаул на Иван Минчев. Отново Минчев и Сергей Георгиев пък стреляха встрани на вратата от добри ситуации.

В първата минута на добавеното време Карачанаков падна в наказателното поле след съприкосновение с Христофор Хубчев. Първоначално главният съдия не отсъди дузпа, но след намеса на колегата му на аутлинията промени мнението си и посочи бялата точка. Христо Иванов бе много близо до това да спаси удара на Карачанаков, след като усети ъгъла и дори докосна топката, но тя все пак влезе във вратата му за 1:0.

Така в класирането Славия е на шесто място с 25 точки, колкото има и Черно море. Монтана остана на предпоследната девета позиция с 13 точки.