Пирин и Ботев завършиха 2:2 в двубой от 22-ия кръг на А група. Тодор Неделев даде преднина на гостите с хубав гол в 51-ата минута, а Маркиньос изравни в 67-ата минута.
Ботев отново излезе напред в резултата в 90-ата минута с гол на Милев, но Дюлгеров изравни отново дълбоко в добавеното време за 2:2.

През първата част двата тима играха доста сковано и предпазливо, търсейки повече сигурността вместо атаката. Кифуети и Балтанов тормозеха отбраната на Пирин, но намеси на бранителя Дюлгеров отчая играчите на Николай Костов. 

През втората част двата тима се разиграха, а смените на двамата треньори успяха да активизират футболистите на терена.

Още в 48-ата минута Даниел Генов стреля опасно към Голас, но стражът на Ботев се справи със ситуацията. Три минути по-късно Неделев се възползва от отличен пас на Балтанов и откри за Ботев. 

Пирин изравни резултата в 67-ата минута с попадение на влезлия като смяна Маркиньос, който с глава засече центриране от пряк свободен удар на Тони Тасев и направи безпомощен вратаря на гостите.

В края на двубоя настъпи драмата. Първо Наско Милев в 90-ата минута изведе "канарчетата" напред в резултата, след като Костов не се намеси добре при изпълнение на пряк свободен удар изпълнен от Ощипко. Дълбоко в добавеното време Маркиньос стреля отлично от пряк свободен удар, Голас не се намеси добре и кълбото попадна в Дюлгеров, който изравни и остави 1 точка в Благоевград.

В класирането Пирин е на 8-о място с 16 точки, а Ботев е 6-ти с 24.

Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS