Дисциплинарната комисия към БФС ще бистри утре, вторник от 12 ч., казуса със стълкновенията между феновете на „сините“ и полицията в Благоевград в началато на мача Пирин – Левски /0:1/.

Както съобщиха от полицията в Благоевград, осем нейни служители са пострадали при инцидентите.

По информация на Gong.bg, ключовият момент в случая е къде са случили сблъсъците между фенове и полиция. Ако те са станали в спортната зона на стадион „Христо Ботев“ решението ще бъде утежняващо за Левски. Ако е отвъд оградата на съоръжението, тълкуванието на комисията ще бъде различно.

Със сигурност от комисията ще изискат доклади както от полицията в Благоевград, така и от длъжностните лица, преди да се произнесат. Въможно е, ако документите все още не са пристигнали до утре, казусът да бъде разгледан на следващото заседание.

Припомняме, че в началото на пролетния дял от първенство Левски изтърпя 3 мача наказание /два пъти затворен Сектор Б и веднъж целият стадион/.

Санкцията беше наложена на Левски на 16 декември миналата година, когато бе изваден от групата отборът на Литекс.

За сблъсъците между феновете на Левски и полицията в Ловеч в мача за Купата наказанието на БФС бе следното:

„За хвърлени предмети, на основание чл.37, ал1, т.4, б.Б, предложение 2 ДК наказва ПФК „Левски” гр. София с лишаване от домакинство за 1 среща  и във връзка с чл. 37, ал.1, т. 21, б.В от ДП 2015/2016 – се заменя със забрана за игра пред публика и имуществена санкция в размер на 4000 лева.“

Санкцията за шампионатния мач Левски – Литекс, скандално прекратен за напускането на ловчанлии, когато с предмет бе ударен делегатът, бе решен така от Дисципа:

„За нанесен удар на служебно лице, на основание чл.37, ал.1, т.7, б.Б и във връзка с чл. 37, ал.1, т. 21, б.Б и В и във връзка с  чл.16, ал.3 от ДП 2015/2016  ДК наказва ПФК „Левски” гр. София със затваряне на сектор „Б” за 2 срещи и имуществена санкция  10 000 лева.

Изтърпяването на наказанието ще е както следва: първите две домакински срещи следва да бъде затворен сектор „Б”, съответно в третата домакинска среща забрана за игра пред публика на стадион „Георги Аспарухов”.