Бранителят Даниел Златков е поредното ново попълнение на Черно море. Бившият футболист на Ботев (Пд) се срещна с ръководството на “моряците” днес предиобед за последни уточнения относно контракта му с варненци и подписа договор с клуб.

Златков трябваше да пристигне във Варна още в края на миналата седмица, но оферта от отбор от чужбина забави включването му в лятната подготовка на варненци с няколко дни.

Даниел Златков, който е наричан още българският Роналдо заради визуалната прилика с играча на Реал Мадрид, ще носи фланелка на Черно море през новия сезон.

Централният защитник идва на "Тича" като свободен агент, а идеята на треньора Георги Иванов – Гонзо е да направи с него двойка с бившия му съотборник в Ботев (Пд) Пламен Николов.

Златков е роден на 6 март 1989 година в град Благоевград. Висок е 189 см. Започва да тренира в детските формации на школата на Пирин (Бл), като преминава през всички гарнитури.

През лятото на 2007 г., започва да тренира с първия отбор на Пирин, като скоро след това подписва първи професионален договор, който го обвързва с клуба до 2010 година.

В кариерата си е играл още за тимовете на Пирин (ГД), Миньор (Перник), Славия, Болуспор и Ботев (Пд).