Неделната програма на 24-ия кръг в А група стартира с двубоя на стадион „Тича“ между Черно море и гостуващия Монтана. Сблъсъкът, който ще даде своето отражение върху класирането в долната половина на таблицата, стартира от 14 часа и ще бъде предаван пряко на онлайн платформата Gong Play, в ефира на телевизия Diema Sport 2 и на честотите на Дарик Радио.

Реално край морето един срещу друг се изправят двата отбора с най-слаба резултатност в елита след подновяването на първенството. Дотук през пролетния дял Черно море изигра 3 срещи, в които не успя да вкара гол, докато Монтана записа същото „постижение“ в две срещи. „Моряците“ записаха две нулеви ремите при гостуванията на Славия и Берое, докато на свой терен отстъпиха срещу Левски с 0:2. Монтанчани от своя страна паднаха с 0:1 от шампиона Лудогорец, но пък съумяха да откраднат точка от визитата си на „Герена“ срещу „сините“ в миналия кръг.

Отборът на Емил Велев със сигурност ще гони нещо повече от равенство в днешната среща предвид факта, че вчера намиращият се точно пред тях Пирин загуби от Лудогорец и сега дистанцията е само 1 точка. Победа за Монтана днес означава, че отборът ще се оттласне от последното 9-о място.

Черно море трудно би преживял ново разочарование пред собствена публика, а на всичкото отгоре има шанс да навакса част от голямото си изоставане спрямо четвъртия Берое, който днес посреща Ботев в тракийско дерби. Старозагорци имат 35 точки, докато варненци са 5-и с 29 на своята сметка. Другият обнадеждаващ факт за домакините са двете победи над Монтана през първия полусезон. През август пак на „Тича“ Черно море спечели с 1:0, докато при гостуването си на „Огоста“ се развихри и се наложи с 4:0.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS