Изпълнителният директор на Монтана Румен Панайотов гарантира, че каквото и да се случи в баража с Поморие, тимът от северозападния град ще продължи да съществува нормално. Двата тима се срещат в бараж за място в А група. 

Редица отбори или се разпадат, или финансирането им се редуцира до санитарния минимум, след като се разделят с елитния футбол у нас. Но според Панайотов, това не може да се случи с монтанци и годините са го показали. 

"Аз се занимавам с проекта "Монтана" от 11-12 години. В последната декада сме се целели да сме стабилен отбор, независимо в коя група сме. Били сме и в Б група, но се завърнахме. Монтана играе решаваща роля в българския футбол. имаше доста безсънни нощи. Ни е с кмета го искаме това и го правим за града и хората", сподели Панайотов пред Diema Sport. 

"Искаме да сме сред най-силните и никога не правим трагедии. Каквото и да се случи, няма да ни повлияе, проектът ще е налице", добави Панайотов, след което коментира и треньорския пост в тима. Монтана се води временно от Дилян Иванов, който смени напусналия Емил Велев. 

"Не можем да кажем какво ще е бъдещето на треньора. Изчакваме да видим как ще мине днешният мач и след него ще обсъдим поста. Трябва да се прецени внимателно, треньорът трябва да ни пасва. Не можем за два дни да решим кой ще е треньорът и да бързаме", завърши босът на монтанци.