Изпълнителният директор на Ботев Пд Тервел Златев коментира наболялата тема за националния отбор и пуснатите от клубовете играчи за датата, която не фигурира в календара на международните футболни централи.

Тази вечер, от 19.00 часа България излиза срещу Румъния в приятелска среща, която ще се състои в Турция. Това ще бъде и дебют за селекционера Ивайло Петев.

Отборът на Ботев Пловдив има двама играчи, които бяха повикани за срещата - Радослав Терзиев и Лъчезар Балтанов.

„Преди да заема тази позиция в Ботев отговарях за всички национални гарнитури във Футболния съюз, достатъчно съм запознат с правилниците на УЕФА и ФИФА. Когато е неофициална дата на ФИФА, всеки клуб е в правото си да спре свои футболисти или да не го пусне за националния отбор. Въпрос на стратегия, на виждане, на спортно-техническа гледна точка, не можем да се сърдим на клубовете, че са планирали своя спортно-технически план и сега трябва да се лишат от своите футболисти“, сподели Тервел Златев за Нова спорт.

„За нас е въпрос на чест, като ръководство и клуб да имаме футболисти, които да са повикани в националния отбор. Разбира се, разполагаме и с необходимите играчи, които да заместят отсъстващите по време на лагера.“

„Така че, мисля, че е въпрос на виждане и гледна точка на всеки клуб и не бива да се сърдим, а да използваме максимално датите на ФИФА. Да, беден е календарът на ФИФА, но и клубовете все пак трябва да разчитат на своите футболисти“, коментира още Тервел Златев.