Лудогорец взе трудна, но изключително важна победа в преследване на титлата. Разградчани не се представиха особено силно в гостуването на Монтана, но надделяха с 1:0 с късен гол на Клаудиу Кешеру. 

Румънецът се разписа благодарение и на рикошет в 78-та минута и така въпреки липсата на блясък, "орлите" продължават уверено похода си към петата поредна титла. Монтана пък се закотви на деветата позиция. 

Двата тима изиграха доста посредствена първа част, в която интересните ситуации се брояха на пръстите на едната ръка. Джонатан Кафу в самото начало не можа да преодолее вратаря на домакините, въпреки че излезе сам срещу него. 

После и Йордан Минев нахлу в наказателното поле, но подаването му беше пресрещнато от защитник в последния момент и така опасността се предотврати. Общо взето, Лудогорец беше по-активният отбор, но не можеше да стигне до опасен удар към Христо Иванов. 

Но и монтанци имаха своите възможности и показаха зъби. В 24-та минута Петър Атанасов получи страхотно центриране в наказателното поле и стреля с глава, но прекалено неточно и гол нямаше, а ситуацията беше много добра за отбелязване. 

В края на частта дойдоха и най-чистите положения за разградчани. В 34-та минута Клаудиу Кешеру беше изведен зад защитата и стреля, но в тялото на вратаря. Впоследствие се оказа, че е бил и в засада. 

Най-големият пропуск обаче беше в 43-та минута. Тогава Джонатан Кафу излезе сам срещу вратаря на Монтана и можеше да отбележи, след като беше необезпокояван. Но ударът му беше прекалено неточен и топката излетя далеч в аут. 

Така полувремето дойде при нулево равенство, а след подновяването на играта пак гостите бяха по-активни. Те обаче бяха пак доста беззъби при стрелбата и не можаха да затруднят Христо Иванов. 

Домакините пък разчитаха на контри и имаха две много сериозни положения до изтичането на час игра. Първо Петър Атанасов се засуети, въпреки че беше изведен сам срещу вратаря, а в 60-та минута Здравко Лазаров можеше да се превърне в герой за монтанци. 

Той беше изведен сам срещу вратаря, но си личеше, че е загубил скорост и беше настигнат от защитник. Електричката все пак отправи удар, но беше прекалено слаб и мина на 2-3 сантиметра встрани от вратата. От последвалия корнер Оливие Боне стреля опасно с глава, но топката мина над вратата. 

След това монтнци заключиха подстъпите към вратата си, а разградчани "чупеха главите" си в опитите да преодолеят защитата на противника. Те пробваха с няколко далечни удара, а в 71-та минута се стигна и до най-доброто положение за Лудогорец. Тогава Вандерсон стреля опасно от дясно на наказателното поле, но силният му изстрел беше избит от Иванов. 

Тази мъка за Лудогорец изглеждаше безкрайна, но все пак гостите стигнаха до победното попадение по-малко от четвърт час преди края. В 78-та минута, не и без помощта на късмета, те поведоха в резултата. 

Тогава Клаудиу Кешеру получи една топка пред наказателното поле и стреля неособено точно. Но топката се отклони в тялото на Христофор Хубчев и придоби такава парабола, че прехвърли неособено високия Иванов и се оплете в мрежата му за 1:0. 

До края не беше трудно за лудогорци да удържат преднината си. Играчите на Монтана опитваха натиск, но трудно стигаха до стрелкови позиции. А когато го правеха, ударите им бяха прекалено неточни. 

В крайна сметка повече попадения в този мач не паднаха и Лудогорец се поздрави с важни три точки в преследване на титлата и спокойно може да чака развръзката на мачовете на преследвачите си. 

Разградчани вече са с 42 точки и към момента са с 9 пред преследвача си Берое. Монтана е на последната девета позиция с 14 точки и засега е в зоната на плейофите за оцеляване.