Младият талант Вилиян Бижев официално парафира дългосрочен договор с Черно море.

Бижев е роден на 3 януари 1993 г., висок е 187 см и играе на поста нападател. Той стартира кариерата си като юноша на американския Калифорния. Пред периода 2011 – 2014 г. е част от английския гранд Ливърпул, а “мърсисайдци” го преотстъпват на германския Фортуна Дюселдорф и Старт Норвегия. През есента на миналата година игра в Славия. Има 7 мача за юношеския национален отбор на САЩ, а за България записва 4 срещи за младежкия тим до 21 г.

"Много се радвам, че съм тук. Искам да помогна на отбора, имаме много важни мачове пред нас. Смятам, че ще се впиша в колектива, познавам някои от момчетата от младежкия национален отбор, много добри момчета. Очаквам да започнем да тренираме и да сме повече заедно," заяви Бижев пред клубната телевизия на Черно море.

Неговият агент Емил Данчев допълни:  "Изключително съм доволен, и не по-малко важното е, че и футболистът е много доволен. Той има доста сериозен потенциал, и смятам, че определено ще е от полза на целите, които Черно море гони."

"Той беше с тригодишен договор в Ливърпул. Исках да бъде по-близо до мен, защото родителите му живеят в САЩ. Пробвахме в Славия, там нещата не се получиха, и реших, и се радвам за решението, да го преместим в Черно море. Черно море ми е на сърцето, и моите намерения са да бъда полезен с каквото мога. Черно море, със сегашните му ръководители, е клуб, с който се работи много лесно," добави Данчев.

На проби на “Тича” е и млад десен бек – Стефан Костов. Той е от Сливен, в периода 2011 – 2014 г. е в академията на Лестър. Бранителят ще се опита да впечатли наставника Никола Спасов. Той се конкурира за поста с Алфонсо Марте от Доминикана.

Днес “моряците” направиха 2 тренировки – сутринта бегова, а следобед с топка на стадион “Младост”. За вторник Никола Спасов предвижда още 2 занимания.