Берое постигна първа победа през новия век във Варна. Старозагорци се наложиха с класическото 3:0 при гостуването си на Черно море в последния мач от 14-ия кръг на А група. Заралии успяха да надиграят своя съперник и заслужено се поздравиха с крайния успех в срещата. Берое отбеляза за първи път от началото на сезона три гола.

Първата възможност в мача бе в 8-та минута, когато Стивън Петков можеше да се откъсне сам срещу Георги Китанов, но се забави, след което бе застигнат от Мамуту Кулибали и той му изби топката.

Симеон Райков стреля от фаул в 16-та минута, но право в ръцете на Благой Макенджиев.

Берое бе близо до това да поведе в резултата в 23-та минута, когато Спас Делев центрира от корнер в наказателното поле на Черно море, след което Иво Иванов стреля с глава, а Георги Китанов не се намеси по най-добрия начин, но все пак успя да избие топката.

Берое поведе в 28-та минута, когато Спас Делев подаде към Неманя Милисавлевич, който преодоля Мамуту Кулибали, а след това с премерен удар изпрати топката под напречната греда във вратата на Георги Китанов.

Берое организира чудесна атака в 36-та минута, когато Стивън Петков получи добър пас и стреля, но право в ръцете на Георги Китанов.

Старозагорци започнаха силно второто полувреме. В 47-та минута Спас Делев подаде към Георги Андонов, а той остави за Георги Динков, който веднага продължи към Стивън Петков. Той стреля, но слабо и право в ръцете на Георги Китанов.

Черно море пропусна невероятна възможност да се върне в мача в 48-та минута, когато Андреас Васев центрира в наказателното поле на Черно море, след което Стенио засече топката с глава и тя се удари в напречната греда. Топката се върна в Мамуту Кулибали, но той стреля слабо и Благой Макенджиев спаси.

Стивън Петков получи контузия и бе сменен принудително в 57-та минута от Том.

Само три минути по-късно бразилецът се разписа във вратата на Георги Китанов. Спас Делев овладя чудесно топката на гърди, след което се обърна и пусна отличен извеждащ пас към Том, който излезе сам срещу Китанов и с удар покрай вратаря на Черно море изпрати топката във вратата му.

Черно море направи нов сериозен пропуск пред вратата на Берое в 64-та минута. Вилиан Бижев стреля, но топката рикошира и попадна в Андреас Васев, който отправи хубав удар, но Благой Макенджиев демонстрира чудесен рефлекс и успя да избие в корнер.

Спас Делев получи отличен пас в 69-та минута, след което стреля от въздуха от трудна позиция и изпрати топката встрани от десния стълб на вратата на Георги Китанов.

Нова възможност се откри пред Берое в 70-та минута, когато Том отправи много хубав диагонален удар, но изпрати топката на сантиметри над напречната греда на вратата на Георги Китанов.

В 77-та минута Кулибали разби носа на Том, но ситуацията бе подмината от съдията Станислав Тодоров. Бразилецът след това бе сменен принудително от Исмаил Иса.

Черно море имаше добра възможност в 87-та минута, когато след центриране от фаул в наказателното поле на Берое, Кулибали стреля с глава, но Макенджиев спаси. 

Берое продължи да доминира и във втората минута на добавеното време на мача, когато Елиаш пусна отличен пас към Исмаил Иса, който изскочи сам срещу Георги Китанов, но стреля много неточно в аут.

Берое вкара трети гол в третата минута на добавеното време на срещата, когато Георги Андонов се измъкна от Мамуту Кулибали, който пусна към Исмаил Иса, а той с техничен удар изпрати топката във вратата на Георги Китанов.

След този успех Берое се върна на четвъртото място в класирането с актив от 23 точки, като е само на една зад Литекс и Лудогорец, а Черно море остана на шеста позиция с 18 точки.