Берое продължи серията си без загуба през новия сезон в А група, след като приключи визитата си срещу Славия при резултат 0:0. Двубоят бе изключително тежък за гостите, които съвсем в началото на мача останаха с 10 души на терена. Въпреки това беройци нацелиха две греди и имаха нелоши възможности пред вратата на Марио Кирев. В същото време Славия натисна сериозно в края на срещата, а пък имаше справедливи претенции за неотсъдена дузпа в средата на втората част.

Така старозагорци запазиха статуквото на върха и с 8 точки се изравниха с Литекс, който е другият без загуба от началото. Славия пък излезе трети със 7 точки, колкото има и Лудогорец, който обаче е с по-лоша голова разлика.

Началото на мача в „Овча купел“ едва ли можеше да бъде по-драматично, след като още в 5-ата минута Елиаш да Силва бе изгонен с директен червен картон. Вината за това бе изцяло на втратаря Благой Макенджиев, който в опита си да изрита топката я прати право в краката на Ивайло Димитров. Нападателят тръгна да влиза в наказателното поле, когато Елиаш го застигна и повали, с което си подпечата изгонването.

Малко изненадващо предвид развитието, Берое беше съставът, който можеше да открие. В 13-ата Спас Делев завъртя топката от ъглов удар вляво от вратата на Марио Кирев. Георги Божилов атакува подаването на първа греда и стреля в далечния ъгъл само за да вид как кълбото отскочи от страничния стълб.

В 25-ата минута домакините имаха никак нелош шанс да открият, след като Диего Фераресо отмъкна кълбото отляво и с точен пас изведе Ивайло Димитров срещу Владимир Зафиров. Нападателят се справи с бранителя почти без съпротива, но се замота с изстрела и топката му бе отнета.

Старозагорци бяха длъжни да направят две принудителни смени през първата част, като първо Стивън Петков отстъпи мястото си на Венелин Филипов заради изгонването на Елиаш, а после Владимир Зафиров напусна с разтежение.

Девет минути преди края на първата част Берое отново нацели греда. Този път Жуниор Мапуку отправи изстрела благодарение на хубаво центриране от Веселин Пенев. Конгоанецът заби кълбото в терена, а то прехвърли вратаря с отскока си и намери рамката на вратата.

Само секунди преди изтичането на първото полувреме гостите изпуснаха пореден шанс, като този път Том блесна с хубав пас над отбраната на Славия, а Мапуку изскочи сам срещу Кирев по диагонала. От 15-16 метра таранът стреля от въздуха, за да изпрати топката високо над целта.

На почивката Иван Колев показа, че гони трите точки в мача като пусна в игра Иван Вълчанов и Антон Карачанаков вместо Емил Мартинов и Дуде Ндонгала.

Въпреки това Берое продължи да бъде по-опасният тим и в 53-ата минута пак можеше да отбележи. Грешка при изнасянето на топката за домакините я подари на Спас Делев в наказателното поле. Дребничкият нападател заложи на силния си десен крак, ала отправи разочароващ удар, прелетял на около 2 метра от далечната греда.

В средата на втората част Славия отправи сериозен апел за дузпа и трябваше да получи такава, но ситуацията се разви твърде бързо. Ивайло Димитров се измъкна с финес отляво и се спусна към наказателното поле, където отправи остро подаване по тревата. Карачанаков се канеше да засече, когато Спас Делев притича зад него и подложи крак. Играчът на Берое закачи нападателя на Славия в глезена, ала Ивайло Стоянов не можа да го забележи и не посочи бялата точка.

Натискът на Славия стана все по-сериозен с напредване на времето и в 80-ата минута играчите в бели екипи имаха две изключителни ситуации. Първо Карачанаков получи достатъчно пространство и стреля мощно от около 14 метра. Макенджиев изби топката с плонж, иначе тя щеше да навести горния десен ъгъл. Секунди по-късно Манзоро направи мощен рейд към точката на дузпата и оттам стреля с левия крак, но прати топката малко над гредата.