Отборите на Берое и Славия не излъчиха победител в един от най-интересните мачове от 31-ия кръг на А група. Двубоят в Стара Загора бе директна битка за третото място, което дава право на участие в Лига Европа през следващия сезон, но в крайна сметка приключи при резултат 1:1.

Георги Божилов даде преднина на домакините от Берое през първото полувреме, но две минути преди края на редовното време, Борислав Балджийски възстанови равенството и спечели точката за своите.

Така след хикса под Аязмото двата тима запазват своите места в класирането. Берое остава трети, докато Славия е четвърти. Разликата между двата отбора е четири точки, а до края на сезона остават още пет кръга.

Мачът на стадиона в Стара Загора започна в доста мудно темпо, като единствената интересна ситуация в първия четвърт част на срещата дойде в 6-ата минута. Джилио Том проби добре отляво и пробва да центрира в наказателното поле, където Емил Мартинов докосна топката с ръка, но главният рефер Ивайло Стоянов сметна, че няма умисъл в действията на бранителя и не отсъди дузпа.

Претенциите на домакините за 11-метров наказателен удар в 20-ата минута бяха далеч по основателни, но въпреки това съдията отново подмина ситуацията. Този път Божилов стреля силно към вратата на Георги Петков, а Стефан Велков откровено спря топката с ръка. Стоянов бе категоричен, че и този път няма наказателен удар.

Минута по-късно обаче, Берое постигна своето и поведе в резултата. След атака по лявото крило, Том изведе чудесно Станислав Костов в наказателното поле, а нападателят отлично видя абсолютно непокрития на границата на наказателното поле Георги Божилов. Халфът на „зелените“ получи топката и с премерен удар в левия ъгъл на вратата вкара за 1:0.

Берое продължи да играе по-добре и да застрашава вратата на гостите. Георги Божилов и Венцислав Василев имаха добри възможности, но Георги Петков се справи и предотврати увеличаване на резултата.

Най-добрата ситуация за Славия през първата част дойде минута преди края й. След грешка в отбраната на домакините, Ивайло Димитров открадна топката и излезе очи в очи с Макенджиев, стреля, но вратарят на домакините изби. При добавката на Борислав Балджийски стражът на Берое отново излезе победител и запази вратата си суха.

На почивката старши треньора на Славия Александър Тарханов направи две промени в състава си, като в игра се появиха Диего Фераресо и Калоян Кръстев. Този ход на руснака обаче не промени особено ситуацията за гостите.

Още в 48-ата минута Берое имаше отлична възможност да увеличи преднината си, но този път Исмаил Иса пропусна да се разпише с глава след подаване на Георги Божилов.

Футболистите на Берое продължиха да имат териториално предимство и да владеят инициативата почти през цялото второ полувреме, докато тимът на Тарханов рядко поглеждаше към вратата на Макенджиев.

Въпреки това обаче, „белите“ успяха да изненадат своя противник две минути преди края на срещата. Абуд Омар получи топката пред наказателното поле и с много точно подаване намери Борислав Балджийски на границата на вратарското поле, където халфът на столичани с глава порази целта.