„Спечелихме с характер. И още, заради желанието и заряда, с който футболистите искаха да вземат тези важни за нас три точки. Най-вече характерът си каза думата и затова им свалям шапка на момчетата. Свалям шапка и на Локомотив, който игра за себе си. Надявам се и утре мачът между Славия и Лудогорец да е такъв, както и между ЦСКА и Ботев. Дано да са същите мачове, за да могат почитателите на футбола да разберат, че се играе истински футбол“, заяви старши треньорът на Литекс Красимир Балъков след победата над Локомотив Пловдив с 1:0 в 22-я кръг на А група.

Попитан дали има съмнения за феърплея в първенството, Балъков каза: „Не нямам, но явно вие имате след като го дискутирате в медиите. Нямам съмнение и днес го доказахме.“

„Подходът в последните ни мачове бе различен. С Лудогорец наблязахме повече в средата на терена. Срещу Марек и Локомотив пресирахме напред и искахме да отнемаме топката по-близо до тяхното наказателно поле. На моя отбор му трябва малко спокойствие. Затова казах на момчетата, че ние играем, но прибързваме, а нещата се получават със спокойствие и разум“, коментира още Балъков, който потвърди, че липсата на Джордан се усеща.

„Не може да се заблуждаваме. голмайсторът на българското първенство за миналата година липсва на всеки отбор, както и на нас, но не искаме да се оправдаваме“, отсече Краси Балъков и добави:

„Мисля, че трябва да сме доволни от представянето на Литекс до тук на базата на това, което играхме пред първите шест месеца Трябваше ни малко време да се сработим, но успяхме и мисля, че сега ще гледате малко по-различен Литекс, а надявам се и по-успешен.“