„Изключително съм доволен, щастлив съм, че се завърнах в Левски и имам голямо желание да играя отново за отбора“, сподели ипанецът Антонио Аниете пред Нова телевизия.
Аниете се завърна при „сините“, подписвайки договор за 1+1 години.

- Защо реши да се завърнеш в тима?
- Обичам Левски, обичам града и като цяло имам само добри чувства. Просто имах желание да се върна тук, където бях много щастлив. Това е всичко.

- Обстановката е позната за теб, но същевременно и нова – треньорът е нов, спортният директор също, Георги Иванов вече не е тук. Така ли е?
- Така е, да, има нови хора в клуба, но това се случва често във всички отбори – някой си тръгва, а друг идва на негово място. Ще се опитаме да изградим добър синхрон с хората, с които не се познаваме добре, за да успеем да запишем една добра година.

- Говори ли вече с треньора и какво ти каза той?
- Не, все още не съм имал възможност. Веднага тръгвам към Правец, където ще се срещна с него

- Какви очаквания имаш оттук нататък? Времената за Левски изглеждат трудни...
- Очаквам да постигнем максималното, трябва да бъдем амбициозни. Очаквам да спечелим всичко възможно – първенството, купата...Все още помня какво се случи на финала на Купата миналата година, когато не успяхме да спечелим...Искам да спечелим всичко възможно и също така да се представим добре в Лига Европа.

- Възможно ли е това?
- Да, защо не! Левски е голям отбор и заслужава това.

- Твоят приятел Мигел Бедоя вече не е тук...
- Да, наистина, това е жалко. Надявах се като се върна да имаме възможност да играем отново заедно. Но така се случват нещата във футбола. Уважавам решението му и му желая всичко най-добро в бъдеще

- Следеше ли отбора през изминалия сезон, как ти се струва сега той?
- Да, следих абсолютно всичко. Струва ми се, че изминалият сезон бе много добър за Левски. Тимът завърши втори, беше близо до шампиона Лудогорец... И както вече споделих, сега в отбора има много нови лица, трябва да се изчака малко, да се покаже търпение, за да може всички да се адаптират и да покажат най-доброто от себе си.

Пред Левски ТВ Антонио Аниете си пожела шампионската титла и Купата на страната с Левски. „Знам, че феновете ме харесват и това ме радва. Сега пред мен е предизвикателството да им се отблагодаря с добра игра“, добави Аниете, а още от изказването вижте във видеото от Левски ТВ.