Президентът на Ботев Пловдив Ангел Палийски заяви след обявяването на новите собственици на клуба, че Ботев категорично е финансово стабилен.

„Вече отминаха малко емоциите, но явно напрежението ми дойде в повече и когато съобщих новината, получих някакъв емоционален срив. До тук се стигна след дълги разговори и преговори. Хубавато е, че от самото начало двамата откликнаха доста положително. Видях в тях едно по-голямо желание и сигурност, че трява да концентираме вниманието си в разговорите с тях. Получихме потвърждение преди 6-7 месеца. Получи се напоследък напрежение и медийно, и феновете се повлияха, и започнаха спекулации. Решихме да избързаме с процедурата. Вярвам, че това са хората. Благодарение на тяхната финансова помощ успяхме да оцелеем“, коментира Ангел Палийски пред Diema Sport 2.

„Когато има факти ние ще излезем и ще ги съобщим. Двамата са доста авторитетни и известни хора в бизнеса и нищо чудно да привлекат още инвеститори. Категорично и двамата заявиха, че си имаме доверие и това беше едно от условията аз да остана президент, и заедно да потеглим по още по-тежкия път, който ни предстои“, добави Палийски, който остава президент на Ботев.

„В началото казах, че при провеждането на разговорите на тях им хареса проектът, който искахме да завършим бързо. В повече от 50% този проект съществува и работи. Това са хората, които ще успеят да завършат стадиона. В последните месеци направихме пълен одит на стадиона. Работим всекидневно. Смея на твъдя, че Ботев е финансово стабилен и следващата стъпка е да довършим проекта“, каза още Ангел Палийски по повод стадиона на Ботев и завърши:

„Един от моите родители ми пожела да изживея радостта Ботев да е шампион. Това ми е целта и амбицията да го постигна с Ботев. Категорично заявявам, че трудното мина.“