Стана традиция през последните години в Литекс да си правят коледна фотосесия. И не толкова  снимките са от водещо значение, а импровизираното парти, което си спретват оранжевите. Шеги, закачки, много смях и настроение- всичко това неизменно съпътства инициативата, която се превръща в своебразен тийм-билдинг и релакс след изморителния сезон, информира официалният сайт на ловчанлии.

Вижте още от информацията за партито:

Неписано правило е капитанът или някой от лидерите на тима да влизат в ролята на Дядо Коледа. Освен признание, това се води и късметлийска поличба, а безкомпромисната статистика сочи, че който е навличал дрехите на добрия старец, то на лятото е с трансфер в чужбина и солиден договор в джоба. Последните примери – Том, Ивелин Попов, Георги Миланов и Симеон Славчев..

Този път червената мантия наметна Страхил Попов. Десният бек безпроблемно се справи с преобличането в специалния костюм, със същата лекота, с която  пробиваше и асистираше по фланга през изминалата есен.Сериозен на терена и в живота, Страхил подходи абсолютно професионално към мисията си пред обектива на клубния фотограф Цветомир Петров, макар, че неговите съотборници уж помагаха, но и постоянно се опитваха да го разконцентрират и разсмиват.

За къде е Дядо Коледа без Снежанка и работливите си джуджета? Е,  ловешката приказка не е като световно познатата….Ослепителната Гергана е икономист –висшист и е годеница на Страхил, а двуметрови елфи като вратаря Евгени Александров едва ли се срещат из преспите на Лапландия.

Въпреки страховития си вид обаче, стражът е голям симпатяга и душата на колектива, а с неговите импровизации и майтапи суматохата е пълна. Женята има и допълнителен повод за радост-травмата на оперираното рамо вече отшумя, а наскоро се дипломира като бакалавър  в Стопанката академия в Свищов.

Еуфория  предизвика с появата си игривото кученце Шейла. Мопсът на капитана е издокаран стилно  в коледни одежди и веднага стана център  на внимание и любимец на 6 годишните хлапетата Далия и Марти, които все още си вярват в приказките и истински се забавляваха с батковците, Децата се включиха с голяма страст в начинанието и помогнаха за обвиването и украсяването на подаръците за техните връстници от Защитените домове в града.

Останалите играчи също се бяха дегизирали както подобава и помагаха с каквото могат за празничната атмосфера в работилницата на футболния Дядо Коледа.

В антракта между снимките не бе подмината и боксовата тема. Страхил и Женята отправиха предизвикателство към братята Кличко за пояса на …Дядо Коледа .Шопско-македонският тандем уважава много  Кубрат Пулев и искрено и патриотично подкрепя Кобрата винаги пред телевизионния екран.

Романтичната връзка и голяма любов на Страхил с красавицата Гергана пък за пореден път напомни, че който футболист си вземе жена от Ловеч, неизменно го чака успешна кариера. И пак за статистиката – Петър Хубчев, Ивайло Петев, Витомир Вутов, Алтин Хаджи, Светльо Тодоров, Станислав Манолев, Пламен Николов, Георги и Илия Миланови…Всички те откриха своите половинки в града на люляците, а следвайки максимата, че до всеки успял мъж стои една успяла жена, край река Осъм  харизматичните  представителките на нежния пол наистина орисват своите мъже да преуспяват във футболното поприще, било като състезатели или треньори.

Иначе двамата влюбени са заедно от 2 години и половина и точно тогава тръгва възходът на бранителя.Той се утвърждава като безспорен титуляр в тима, а през миналия сезон бе на път да постави национален рекорд по най-много изиграни мачове и минути, но пропусна две срещи заради контузия. През лятото Попов, който между другото направи цяла петилетка в Ловеч, сложи и капитанската лента на тима.Постоянен в изявите си, той стигна до националния тим,а в първия дял на шампионата  се изяви като “най-добър подавач” при оранжевите със 6 асистенции. В последните срещи се наложи наставникът Красимир Балъков да го ползва и като дясно крило и Страхил се справи безупречно, изработвайки  по едно попадение при гостуванията на Черно море и Левски.

За набожен човек като Страхил Попов Рождество Христово е много специален празник. Футболистът не е от псевдовярващите, които с  татуировка на послание от Библията или  едно обикаляне на църквата, парадират колко почитат Исус Христос.Той наистина го прави.Без излишни демонстрации,без много пози, играчът има ясно изградена ценностна система за християнски добродетели, която безкомпромисно следва.

“ Още като ученик повярвах. Истински. То си е до човека как да го показва - не е само да спазваш традициите, да постиш или да отидеш на църква за да си добър християнин. Вярата я носиш  в сърцето си. Аз се опитвам да бъда преди всичко добър човек, добър с останалите хора и затова Коледа ми е сред най-любимите периоди в годината. Професията ни е такава,че рядко се виждаме в близките си, но на този празник в семейството всички сме заедно. Цари едно оживление, наслаждавам се на домашния уют, виждам се с приятели от детството...Въобще …перфектното усещане”, споделя играчът, завършил Езиковата гимназия в Благоевград.

“Приемам като голяма чест да съм Дядо Коледа. Едно, че се забавлявахме, но неописуемо е да видиш радостта на децата в затруднено положение, които посетихме заедно с моите съотборници и им раздадохме подаръци. Те ни дадоха за пореден път урок, че хората трябва да ценим и радваме на малките неща в живота, да търсим щастието дори в един мил жест и да се усмихваме повече”, разказва Попов.

В края на 2014 година, логично идва време и за равносметка.” Всички момчета, израснали и прогресирали в Литекс, се научихме от малки да се целим винаги високо. Така,че няма как да сме много доволни от изминалата година. В началото на пролетта имахме шансове за титлата, после в последния кръг изпуснахме и второто място. Отпаднахме незаслужено в евротурнирите, а реално бяхме с класа над унгарците. Есенният полусезон пък ни липсваше постоянство, а в някои срещи и късмет” е мнението на национала.

 Вярно, много млад отбор сме, но нямаме време и бързо трябва да пораснем. Жалко,че изпуснахме нелепо немалко точки и това ни отдалечи от битката за челото.Финиширахме обаче силно и  сега изходните ни позиции да играем в Европа не са лоши. Купата също ни е цел, за която ще се борим. Мисля,че се пообиграхме, младите набраха опит и самочувствие и презпролетта ще сме доста по- убедителни”, смята оранжевият капитан.

“От името на целия отбор, пожелавам на всички, които обичат Литекс, весело посрещане на Коледните празници.Бъдете здрави, много щастливи, бъдете по-дейни и търсещи от всякога! Пожелавам Ви безброй радостни мигове и смислени преживявания, вдъхновения и възможности да ги осъществите!Вярвайте ни, подкрепяйте ни и нека заедно преследваме мечтите си!Само Литекс!, бе искреното пожелание на  Страхил Попов.