Защитникът Козмин Моци е футболист на Лудогорец за 2014 г. – това решиха феновете на отбора. На официална церемония тази вечер в Общинския културен център в Разград бяха обявени резултатите от анкета сред привържениците на тима.

„Благодаря на всички и ви чакам всички близо до нас на всеки мач“ – обърна се към феновете Моци. Футболистът на годината обяви още, че той и колегите му искат и през Новата година да станат шампиони.

Специален поздрав към Моци бе възстановка на последните минути, продължението и дузпите на мача Лудогорец-Стяуа. Ролите на българските футболисти играха момчета от ОУ“Васил Левски“-Разград. Имаше и закачка към коментатора на срещата Алекси Сокачев, негова чудесна имитация направи второкласникът Васил Петров. След края на възстановката самият Моци застана на малката врата на сцената, но не успя да хване нито една дузпа.

Две малки дечица – 6-годишният Георги Георгиев и 5-годишната Христина Бонева – отвориха плика, в който пишеше името на най-добрия футболист за годината и с малко подсказване го прочетоха.

Феновете избраха за най-проспериращ млад футболист 18-годишният Кристиян Китов, който в края на миналия сезон вкара и първия си гол за мъжкия отбор. Младият футболист е болен и затова не се яви да получи купата си, изпрати аудиообръщение. По същия начин благодариха и лекуващият травма Роман Безяк, обявен за най-добър нападател за годината и Владислав Стоянов – най-добър вратар. Моци си тръгна и с купата за най-добър защитник, а за най-добър полузащитник феновете определиха Марселиньо.

Организаторите на събитието – дамската фенфракция „Green Ladies“ – обявиха и специална награда, определена от самите тях. За фамозния си гол срещу Базел Йордан Минев получи този приз. Той отново повтори, че наистина не знае как е ритнал тогава топката, но важното е, че тя влезе в мрежата. Минев пожела на съотборниците си здраве през следващата година, а на феновете пак да купуват пакетни билети.

На церемонията изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев обяви, че това събитие, на което футболистите са сред хората, които обичат отбора, е най-добрият отговор на завистта, която се усеща през последните месеци. Тя е, защото сме силни и се страхуват от нас, и защото докато те се занимават да си четат историята, ние я пишем в момента – каза още той.

Церемонията бе под формата на благотворителен концерт, средствата от които – 2400 лв. – бяха дарени на читалище „Развитие 1869“ за детските формации, които се развиват към него. На сцената публиката видя част от малките възпитаници на творческите състави към читалището: певците Дея Куманова, Александра Златева, Даяна Гиргинова, Иван Гайдаров, танцьорите от школата по латино танци „Фея данс“ и балетната школа към читалището. Това се случва за пръв път – футболът да подаде ръка на културата – обяви секретарят на читалище „Развитие“ Диана Славова.

Гост на концерта бе поп изпълнителката Сантра, която оказа, също е фен на Лудогорец и разказа, че е следила с интерес мачовете им по европейските терени.