За първи път представителният мъжки тим на Левски отиде до гробовете на Георги Аспарухов и Никола Котков в Централните софийски гробища, за да почете паметта на двете футболни легенди и да присъстват на панихидата посветена на 44-та годишнина от смъртта им.

Веднага след сутрешното им занимание футболистите на "сините" и спортно-техническият щаб начело със Стойчо Стоев, по тяхна инициатива, присъстваха на панихидата и след това се отправиха към Самоков, където от днес започва вторият им подготвителен лагер.

Пет млади момчета, които не пожелаха да им се споменават имената, се бяха постарали много пространството около гробовете на Гунди и Котков да бъде приведено в добър вид. На панихидата присъстваха вдовицата на Георги Аспарухов Величка Маркова, съотборниците и съвременници на двете легенди като Добромир Жечев, Кирил Ивков, Сашо Костов, Георги Цветков, Сашо Манолов, както и членове на националния клуб „ГУНДИ”.

Отец Симеон, който служи в параклиса на стадион "Георги Аспарухов" отслужи панихидата, а прочувствено слово произнесе председателя на ОСК Левски Стоян Хранов. От ръководството на ПФК Левски цветя поднесоха един от собствениците Иво Тонев, изпълнителният директор Константин Баждеков и спортния директор Георги Иванов.

Много привърженици на Левски поднесоха цветя на гробовете на Аспарухов и Котков, имаше и фенове на Локомотив Сoфия, които обясниха,че техни съмишленици отделно са почели паметта на двете легенди.