Румънският защитник Сърджан Лукин пристигна в сряда късно вечерта в лагера на Левски в Свиленград. Той стори това, след като в София подписа договор за 1,5 години.

Днес Лукин се видя с новите си съотборници и ги поздрави, като с повечето говореше на сръбски. Голяма част от тях той познаваше от престоя си в Ботев Пловдив и мачовете от А група. 29-годишният защитник проведе и кратък разговор със старши треньора Стойчо Стоев преди първата си тренировка с екипа на Левски.

Сърджан Лукин взе фланелката с номер 3, която бе освободена след напускането на Аймен Белаид. Предиобедното занимание на Левски бе първото за него с новия му тим. Румънецът направи загряване с всички останали, след което се отдели и индивидуално пробяга няколко обиколки.

Кондиционният треньор Роко Перота също поговори за кратко с Лукин, който досега е тренирал с предишния си отбор Политехника Тимишоара и не се налага да започва подготовка от нулата. След като навъртя няколко обиколки, Лукин показа, че наистина е в добра кондиция.

Останалите футболисти бяха разделени в три групи и проведоха нормално занимание с бегови упражнения, а Веско Минев напусна малко преди края и изчака своите съотборници в клубния автобус. Опитният бранител се оплака от леки болки, но още следобяд ще участва в следващата тренировъчна сесия на "сините".

Левски играе първа контрола в Свиленград срещу едноименния отбор в събота от 11,30 часа. Gong.bg ще проследи срещата на живо.