От днес стадионът в село Синитево ще носи името на легендата на Берое Петко Петков, който е роден там. Точно от този стадион тръгва и славната кариера на футболиста, отбелязал най-много попадения за старозагорския клуб. Преименуването на съоръжението бе отбелязано със специално тържество, организирано от кмета на Синитево Борислав Алексиев. Наскоро съблекалните на ст. „Петко Петков“ са ремонтирани и във фоайето е поставено специално табло, на което грее и снимката на Петко Петков с първата Балканска купа, спечелена от Берое.

Специални гости на тържеството бяха още Тодор Попов, кмет на Пазарджик, председателят на „Берое- Ветерани“ Дамян Георгиев, Димитър Петров, председател на Областен съвет БФС-Стара Загора. Петков бе удостоен мемориална купа и фланелка на Светкавица Синитево и специален плакет от БФС. От името на ПФК Берое и лично от свое име Петков подари на местния клуб 5 футболни топки и много „беройски“ подаръци.

„От тук съм започнал още като дете и съм направил първите си стъпки като футболист. Благодаря на всички, които ме удостоиха с тази чест. На всички, които ми помагаха през годините за отбелязването на всички голове в моята кариера. За мен е чест“, каза легендата Петков при откриването.

Легендарният нападател отново облече екипа на любимия отбор. Това се случи в специалния демонстративен мач между местни ветерани на Светкавица Синитево и  такива на Берое. Зеления екип отново бе облечен от славни футболисти като Теньо Минчев, Кънчо Кашеров, Стефан Динев, Борис Киров, Венелин Сивриев, Слави Жеков, Георги Белчев, Христо Белчев, Тодор Станев, Пламен Петров, Васил Драголов и други.