Локомотив Пловдив победи Тунджа Ямбол с 3:0 на футболния турнир Поморие Къп. По този начин футболистите Локомотив Пловдив са на първо място в групата и очакват да разберат своя противник за финала. 

Той ще стане ясен от следващата среща между Созопол и Берое. В 17-та минута Локомотив поведе с гол на французина Йоан Ласиман, който стреля, но топката се отби в напречната греда. Но французинът отново посрещна отскочилата топка и с чудесна задна ножица я изпрати в мрежата. Локомотивците доминираха през цялото първо полувреме, но на няколко пъти пропуснаха от изгодни положения. 

В 71-та минута Локомотив вкара втори гол чрез Бранимир Костадинов, за когото това бе първо докосване до топката, след като влезе в игра няколко секунди по-рано. От левия ъгъл на наказателното поле на Тунджа току-що влезлият Костадинов от воле по диагонала отбеляза за 2:0. А в 73-та минута Александър Якимов от близко разстояние оформи крайния резултат - 3:0 за Локомотив /Пловдив/. 

Стартов състав на Локомотив (Пловдив): Скорчев, Илиев, Дишлиев, Горанов, Дяков, Сандански, Траянов, Карагерен, Наков, Ласимант, Кики./БТА