Президентът на Локомотив Сф Николай Гигов покани безпрецедентно в съблекалнята на отбора журналистите, дошли на стадиона в „Надежда“, за да отразят продължението на скандала от вчера.

Както Gong.bg вчера написа, футболистите от „червено-черния“ тим отказаха да тренират, претендирайки за неполучени 4 заплати и 2 премии.

Днес се оказа, че само известна част от играчите имат да получават суми за точно този период, а не всички.

В съблекалнята на Локомотив Сф на разговора между Николай Гигов и футболистите от тима присъстваха представителите на Gong.bg и Нова телевизия, по настояване на боса на „червено-черните“.

Диалогът протече приблизително по следния начин:

Гигов влезе в съблекалнята с лист хартия, върху който бе нахвърлял цифри. Той се обръщаше към футболистите един по един с въпроса дали сумата, която е взел въпросният играч през последните месеци, отговаря на сумата по договора му. Отговорът от страна на играчите беше: „Да, така е.“

В името на коректността, спестяваме конкретното цифрово измерение на сумите, които се коментираха в съблекалнята.

Впоследствие Гигов и отборът останаха насаме, като журналистите бяха помолени да напуснат. Следващото действие беше излизането от съблекалнята на треньорския щаб и оставането на отбора в съблекалнята с другите клубни началници.

Като следствие от всичко това, футболистите на Локомотив Сф спряха с бойкота и излязоха на редовна тренировка.