Нападателят на Левски Умар Диаби спечели приза за футболист на последния кръг от родното първенство. Той изпревари с един глас в допитването на „Пресклуб България“ съотборника си Живко Миланов, а след като получи статуетката даде и кратка пресконференция.

„Благодарен съм на моите съотборници, треньорите и всички в клуба за тази награда. Нещата се получиха малко бързо. Първи мач като титуляр, първи гол и първа награда. В интерес на истината аз се трудих много. Благодарен съм на Левски, защото направиха много за мен и в момента се чувствам чудесно. Ситуацията с моето картотекиране беше необичайна, но клубът ме караше да се чувствам сигурен и спокоен, за което съм много благодарен“, сподели французинът.

„Добре е, че Левски привлече Китамбала. Познавам играта му от Франция. Мисля, че мога да науча много от него, защото е силен футболист“, добави Диаби.

„Знам добре какви големи имена са Гара Дембеле и Седрик Бардон, които са постигнали много с Левски. Те са известни футболисти и във Франция. Знам, че ще е много трудно, но се надявам и работя за това да стана като тях в Левски“, завърши френският таран на „сините“.