Председателят на Сдружението „Бъдеще за Локомотив” Диан Колев даде интервю за Дарик радио, в което говори по актуални проблеми в клуба и какво предстои на ръководството за да осигури стабилност. Той засегна темата за конфликта в ръководството между Велин Терзиев и напусналия Константин Думанов, за напускането на Неделчо Матушев, за това, че привържениците не идват на мачовете на отбора и така не подкрепят и финансово клуба.

„Локомотив си продължава подготовка по разписание. Много ни зарадва тази победа. Не бих казал проблеми в ръководството. Има определено разминаване във вижданията на двама души. Все пак ръководството не е само от двама души. Но двама от тях имат различни виждания за нещата, как трябва да се случват. Не трябва да се акцентира толкова върху това нещо“, заяви Диан Колев.

„Основните цел и приоритети остават. Кадровите промени в ръководството не са толкова важни. Всеки един от хората може да си отговори какви проблеми имат един с друг. Категоричен съм, че не може никой да извлича облаги от ръководството на футболен клуб. За мен е много по-важно да се фокусираме върху основните задачи, които ни предстоят. Те не са се променили от самото начало. Нашата основна цел като ръководство е осигуряване на финансова стабилност и самостоятелност, което в момента не се случва по начина, по който сме си представяли“, каза още Колев.

„Със смяната на треньора се забеляза променя в начина на поведение на футболистите на терена и се надявам това да повлияе на хората да се върнат на стадиона. Почти няма решение, което да се взима самостоятелно. Няма такова. Всички решения се взимат след детайлно обсъждане. И освобождаването на Матушев стана по подобен начин. Всички заедно преценихме, че е необходима промяна“, сподели още Диан Колев.

„Когато няма подкрепа на феновете, по различен начин стои и въпросът с финансирането. Истината е, че от първия ден, в който сме се появили, никога не сме заявявали по-различно нещо от това, което заявяваме сега. Просто трябва хората да са на стадиона, да вярват и да имат търпение“, заяви още Колев.