Халфът на Локомотив София Христо Коилов бе избран за най-добър футболист на 27-мия кръг на футболната ни А група в съвместна анкета на в. „Футбол” и „Пресклуб България”. Коилов получи 18 гласа от възможни 22. Подгласници на победителя станаха Тодор Колев от Славия и Даниел Беконо от Берое. Заради двата си важни гола във вратата на Ботев лидерът на „железничарите” грабна наградата въпреки петте попадения на Тодор Колев срещу Черноморец и спасената от Беконо дузпа срещу Левски. Този приз е втори за състезателя в рамките на последните шест кръга. След победата на Локомотив София над Литекс в 22-рия кръг той бе награден за най-добър футболист.

Въпреки медийното ембарго в Локомотив София от ръководството разрешиха на опитния си състезател да говори пред журналисти след церемонията.

Играчът заяви, че му е писнало от постоянните нападки срещу неговия отбор, когато свири български съдия, но по-скоро го отдава на яда на другите отбори веднага след мача, когато са загубили. Що се отнася до добрите резултати на тима през тази година халфът сподели, че те се дължат на това, че в отбора са събрани доста добри футболисти, които играят вече три години заедно и това е разковничето на успеха. За интригата в първенството халфът не бе много разговорлив, но все пак каза, че на този етап личната му програма се изпълнява: „преди мача с Левски „сините” да водят с малка преднина за да стане хубав мач.” След този мач може и ние да сме шампиони, разбира се, ако ЦСКА загубят някъде.”

На въпрос „до кога ще играе”, моторът на Локомотив София Коилов сподели с усмивка: „Докогато не спрат да ми наливат масло.”