Монтана разби с 4:0 Черно море в мач от 11-я кръг на А група. Домакините имаха тотално надмощие, докато „моряците” се представиха доста под нивото си и допуснаха много грешки в отбрана.

Мачът започна отлично за Монтана, след като още в 6-та минута домакините поведоха в резултата. Чепилов сложи топката на главата на оставения непокрит Мичев, който нямаше проблеми отблизо да я прати във вратата на Пиргов за 1:0.

Домакините определено имаха надмощие, след като поведоха в резултата и съвсем закономерно вкараха и второ попадение, което падна в 43-та минута, когато Мирослав Иванов направи за смях Дяков, след което центрира към Чепилов, който засече топката и я прати под напречната греда във вратата на Пиргов за 2:0

В 44-та минута Мирослав Антонов остана сам очи в очи срещу Пиргов и стреля, но вратарят на Черно море парира удара му. След което двамата се сблъскаха във въздушен двубой за кълбото и паднаха на терена, а при изправянето си Пиргов ритна Антонов и съдията Георги Кабаков се посъветва със своя асистент Атанас Бозев и показа директен червен картон на стража на „моряците”.

В началото на второто полувреме Монтана стигна до нов гол в срещата, след като в 47-та минута Мирослав Иванов направи добър пробив и излезе сам срещу Денчев, след което шутира, а вратарят спаси, но при добавката Мирослав Антонов не сбърка пращайки кълбото под напречната греда за 3:0.

Футболистите на Монтана успяха да вкарат и четвърти гол в срещата, след като в 65-та минута Мирослав Антонов пусна чудесен пас към Мичев, който се озова сам очи в очи срещу Денчев и прати топката в десния му ъгъл за 4:0.

До края на мача домакините имаха още няколко отлични възможности да направят победата още по-разгромна, но пропуски направиха Чепилов, Христов и Едуардо, а и Денчев се отличи с няколко важни спасявания.

След този успех Монтана събра актив от 15 точки и се намира на осма позиция, а Черно море остава на девето място също с 15 точки.