Бразилският полузащитникът на Локомотив Пловдив Даниел Моралес разкри, че е вкарал гол в първия мач на Адриано, като двубоят е бил не къде да е, а на легендарния стадион Маракана в Рио де Жанейро.

Бившият футболист на Черно море и ЦСКА разказва на чист български език пред предаването Гол линия, че е подал документи за българско гражданство преди година и половина и все още не е получил отговор.

„Да се играе на този голям стадион е нещо невероятно. Само човек, който е стъпвал на него, знае каква тръпка се изпитва. Сега стадионът е почти нов и очаква Световното първенство в Бразилия през 2014 година”, каза Моралес.

„Беше през 2000 година в двубоя Фламенго – Коритиба. Тогава беше първият мач на Адриано и паднахме 1:2 от Фламенго на Маракана. Беше ми първия мач като титуляр за Коритиба. Беше 1:0 за Фламенго и в началото на второто полувреме вкарах за 1:1. Беше нещо невероятно.”

„През 2002 година ходих със семейството си и гледахме най-голямото дерби Фламенго – Флуминензе, както му викаме Фла-Флу. Тогава един мой приятел играеше и ме покани да гледаме, но стадионът тогава не беше пълен. Имаше три-четири етажа и се качихме да гледаме от шестия етаж, нещо което не бях виждал през живота си.”

„Има страшни съблекални, с малки терени с изкуствена трева, с големи вани, не като тук, там са много по-големи от навсякъде. Направили са изкуствено игрище 20 на 30, защото не даваха да се загрява на терена.”

„Имам подадени документи за българско гражданство от година и половина и очаквам отговор от държавата, защото съм вече тук пета година и карам шеста. Това е половината от моята кариера”, каза още Даниел Моралес.