Офанзивният полузащитник на Монтана Борислав Балджийски спира с футбола за месец. Днес 24-годишният футболист е преминал на ядрено-магнитен резонанс в столична клиника, който е показал, че има възпалено сухожилие на лявото коляно.

За да не се стигне до усложнения лекарският екип му е препоръчал почивка около месец. Това означава, че Балджийски ще пропусне предстоящото гостуване на Черно море тази събота и домакинската среща с Локомотив Пловдив следващата неделя.

След това ще има прекъсване на първенството, заради квалификациите за европейско първенство, в които националният отбор на България ще участва, съобщава сайтът chervenkarton.com.

"Надявам се след подновяването на шампионата да бъда готов за игра", заяви Борислав Балджийски. Днес след обяд той се прибра за малко в Монтана, за да си вземе някои необходими вещи и отново се връща в София. От утре започва специални двучасови процедури в комплекса "Царско село".

Борислав Балджийски е един от най-добре представящите се футболисти на Монтана от началото на сезона. Той бе[e преквалифициран като ляво крило и се представя страхотно. В изиграните пет мач юношата на Левски вкара два гола, разписа се в срещите с Ботев Пловдив и Литекс и се превърна в най-голямата заплаха за противниковите защитници.

Проблемите с лявото му коляно обаче са от дълго време. Последните месеци Балджийски изкара на обезболяващи инжекции, но това не бе решение и се наложи да си вземе по-дълга почивка.