Отборът на Монтана победи с 2:0 Ботев Враца в мач от 20-я кръг на А група. Домакините спечелиха трите точки с попадения преди почивката, които им осигуриха спокойствие относно близостта със зоната на изпадащите. Монтана вече e на 11-о място с 20 точки, колкото има и Берое, докато Ботев Враца все още е на ръба, с 13-ата си позиция и 15-те пункта.

Домакините започнаха далеч по-добре мача от своя съперник, с попадение в 26-та минута.

Мирослав Антонов се пребори за една висока топката, след което направи добър пробив и с хубав и мощен удар не остави шансове за вратаря Цветковски за 1:0.

Малко преди почивката Монтана си осигури комфортно предимство. В 41-та минута отново Мирослав Антонов направи добър пробив, след което центрира в наказателното поле на Ботев Враца, където Луис Едуардо засече топката с глава и я прати във вратата на съперника за 2:0.

През второто полувреме гостите се опитаха да компенсират изоставането си, на няколко пъти играчите стигаха до наказателното поле, но без успех. Шансовете на Ботев Вр се увеличиха в 79-та минута, когато Монтана остана с човек по-малко, след като капитанът Даниел Гаджев игра с ръка и Ахмед Ахмед му вдигна втори жълт картон.

Въпреки това Ботев Враца не успя да се възползва от тази възможност в оставащото време до края на мача. Така главният рефер даде последен съдийски сигнал при резултат 2:0 в полза на Монтана.