Монтана победи Пирин с класическото 3:0 в мач от петия кръг на родната А група. Два гола на новото попълнение Венцислав Христов и един на Георги Аврамов донесоха успеха за домакините на стадион „Огоста”.

Пред повече от 5 хиляди зрители двубоят започна с пропуски на Чепилов за Монтана и на Стойков за Пирин.

В 22-та минута Атанас Чепилов проби отдясно и пусна топката успоредно на голлинията. Тя намери Венци Христов, който без проблеми вкара първия си гол с екипа на Монтана. При този резултат завърши и първото полувреме.

Втората част започна с отличен шанс пред домакините. Играчът на Левски Мирослав Антонов, който играе в родния си тим под наем, бе изведен в наказателното поле на гостите, освободи се от защитник, но стреля над напречната греда.

Втори гол за Монтана падна в 67-та минута отново чрез Венцислав Христов. Светлан Кондев започна атака от центъра, пусна далечен пас на Чепилов, който спринтира в наказателното поле. Там Христов бе оставен непокрит и реализира за 2:0.

В даденото от съдията продължение на мача Георги Аврамов бе изведен в коридор от Миро Антонов и не остави никакъв шанс на Макенджиев, за да оформи крайното 3:0.

Във временното класиране Монтана е на седмо място със 7 точки, а Пирин е 13-и с 3.