Старши треньорът на Монтана Емил Велев обяви имената на първите двама освободени футболисти. Както се и очакваше това са чужденците Алби Дости и Матей Поплатник.

Албанският полузащитник дойде на стадион „Огоста” в средата на юли от първодивизионния Кукеши, катомалко по-рано бе изиграл един мач с националния екип на своята страна, в приятелската среща с Сан Марино. С екипа на монтанци той игра в 12 срещи, но в тях влизаше като резерва и записа общо 292 минути и един жълт картон. Във визитката на Матей Поплатник пък пишеше, че два поредни сезона е бил голмайстор на втора лига на Словения, вкарал съответно 26 и 28 гола за отбора на Триглав (Кран).

„Гледах ги в няколко срещи още преди да поема отбора. След това имах и по-голяма възможност да се уверя в качествата им и се убедих, че това не са хората, които могат да ни помогнат”, обоснова решението си да се раздели с Алби Дости и Матей Поплатник старши треньорът на Монтана Емил Велев.

Той разкри, че освен двамата от Монтана ще си тръгнат и други футболисти, но за тях ще се решава, след като стане ясно кои ще бъдат привлечени на стадион „Огоста”.

Емил Велев е категоричен, че за да се измъкне от последното място в класирането на отбора ще са му нужни нови класни попълнения. Той се надява до първата тренировка, на 6 януари 2016 г., да се знаят имената на новите.