Новакът в "А" група Монтана и кипърския гранд Омония направиха 2:2 в контролна среща, играна на базата на Ивайло Андонов край Благоевград.

Това бе първа контрола за Монтана от летния подготвителен период и втора за Омония, които загубиха от Литекс с 2:3.Двубоят започна с половин час закъснение, а на всичко отгоре преди мача се изсипа и дъжд. Това обаче не повлия на коректния характер на мача. А към него имаше и много голям интерес и на базата в Покровник бе пълно с футболни хора.

В 7-ата минута Андре Шкембри бе фаулиран от Иван Михов в наказателното поле. Бранителят получи червен картон, а малтиецът от бялата точка не сбърка и откри резултата. В ответната атака след центриране на Пашов, словенският нападател Поплавник с глава изравни за 1:1.

За Омония през първата част титуляри играха миналите през ЦСКА Килиан Шеридан и Джаксън Менди, както и бившият „левскар“ Кристовао Рамос. На почивката и двамата треньори направиха много смени и темпото закономерно поспадна. В 80-ата минута Сергей Георгиев от около 18 метра със силен удар по земята вкара за 2:1, но 4 минути по-късно след разбъркване в наказателното поле Самудис оформи крайното 2:2.