Пред около 2500 зрители на своя стадион Монтана победи Черно море с 3:1 в мач от 6-тия кръг на "А"-футболна група и измести моряците от 11-то място във временното класиране.

В 25-та минута нападателят на гостите Мирослав Манолов влезе грубо в краката на вратаря на домакините Веселин Цветковски, който получи тежка контузия и дежурната линейка на стадион "Огоста" откара Цветковски в близката болница. Цветковски бе сменен със Сендо, а Мирослав Манолов получи червен картон от главния съдия Ивайло Стоянов и гостите от Варна останаха с десет души на терена.

Домакините от Монтана се възползваха от численото си превъзходство едва през второто полувреме. В 51-та минута полузащитникът Йордан Тодоров центрира в наказателното поле и Мартин Ковачев успя да засече топката - 1:0 за Монтана.

В 60-та минута Йордан Тодоров бе близко до втори гол, но ударът му от добра позиция мина над гредата. Но логичното се случи - в 73-та минута с отличен прехвърлящ удар влезлият като резерва на почивката Димитър Воденичаров увеличи на 2:0. Две минути по-късно Деян Христов с точен удар край вратара на гостите направи резултата 3:0 за Монтана.

В 87-та минута капитанът на варненци Георги Илиев с плътен удар изпрати топката неспасяемо в десния долен ъгъл на вратата на монтанци и намали на 1:3. Това впрочем бе едва вторият гол на Черно море в 6 мача от тазгодишния шампионат.