Монтана заслужено победи с 2:0 Локомотив Мездра като гост в първата среща от 12-ия кръг на А група и се изкачи на пето място във временното класиране.

Железничарите не показаха нито един от силните елементи в играта си и напълно заслужено загубиха двубоя, в който гостите доминираха през целите 90 минути.

Заради слабата игра публиката в Мездра започна да скандира „оставка”, но след втория гол зрителите предпочетоха да си тръгнат преди последния съдийски сигнал, вместо да претендират за отстраняване на Войн Войнов.

Монтана създаде първото чисто положение в мача в 40-ата минута, а секунди по-късно и поведе в резултата. След изпълнение на ъглов удар защитата на Локо Мездра не успя да избие топката, тя попадна в Тихомир Трифонов и отблизо бе точен.

В 68-ата минута гостите изпуснаха да отбележат втори гол в две последователни ситуации, като пропуски направиха Мирослав Иванов и Бето.

Тимът на Стевица Кузмановски реши всичко пет минути преди края, когато Мирослав Иванов изведе отлично Бето сам срещу Христо Иванов, бразилецът чукна топката над вратаря и направи 2:0, поднасяйки трите точки като подарък за 50-годишния юбилей на кмета на града Златко Живков.

Монтана се изстреля от 11-а на пета позиция в таблицата със 17 точки, като задмина дори шампиона Левски, който обаче е с два мача и точка по-малко. Локомотив Мездра е 12-и с 12 точки.